Събота 23, Февруари 2019
Горещи Новини
Начало / Митничари откриха над 3,4 т нелегален алкохол в петричко село

Митничари откриха над 3,4 т нелегален алкохол в петричко село

Митническа мобилна група, съвместно със служители на Митница Югозападна задържаха 3487 литра нелегален алкохол в петричко село.

На 14.11.2017 година митническите служители извършили проверка на регистриран специализиран малък обект за дестилиране (СМОД), намиращ се в село в община Петрич. Към момента на проверката обектът е бил в работен режим.

Митническите служители установяват липса на справка-декларация за количеството на вложената суровина, съгласно изискването на ЗАДС. При последвалите контролни действия в частния имот на собственика на СМОД се установява, че в две постройки до къщата се съхраняват 2713 литра  в пластмасови бутилки с вместимост 5, 10 и 11 литра и 774 литра в два ПВЦ съдове с вместимост 200 литра и множество пластмасови бутилки по 10 литра, пълни с безцветна течност с мирис на етилов алкохол.

Общо количество на открития етилов алкохол в частния имот е 3 487 литра, за които не са представени  документи за платен, обезпечен или начислен акциз, според изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/.

Взети са проби за лабораторен анализ.

След изготвяне на лабораторните експертизи ще бъде образувано административно-наказателно производство.

Вижте още

Европарламентът настоява за санкции срещу Ryanair

Европейският парламент настоява нискотарифната авиокомпания Ryanair да бъде санкционирана, тъй като не компенсира достатъчно потърпевшите от хилядите анулирани п....

Добави Коментар

CAPTCHA