Понеделник 22, Октомври 2018
Горещи Новини
Начало / Митничари откриха над 3,4 т нелегален алкохол в петричко село

Митничари откриха над 3,4 т нелегален алкохол в петричко село

Митническа мобилна група, съвместно със служители на Митница Югозападна задържаха 3487 литра нелегален алкохол в петричко село.

На 14.11.2017 година митническите служители извършили проверка на регистриран специализиран малък обект за дестилиране (СМОД), намиращ се в село в община Петрич. Към момента на проверката обектът е бил в работен режим.

Митническите служители установяват липса на справка-декларация за количеството на вложената суровина, съгласно изискването на ЗАДС. При последвалите контролни действия в частния имот на собственика на СМОД се установява, че в две постройки до къщата се съхраняват 2713 литра  в пластмасови бутилки с вместимост 5, 10 и 11 литра и 774 литра в два ПВЦ съдове с вместимост 200 литра и множество пластмасови бутилки по 10 литра, пълни с безцветна течност с мирис на етилов алкохол.

Общо количество на открития етилов алкохол в частния имот е 3 487 литра, за които не са представени  документи за платен, обезпечен или начислен акциз, според изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/.

Взети са проби за лабораторен анализ.

След изготвяне на лабораторните експертизи ще бъде образувано административно-наказателно производство.

Вижте още

„Деликатни данни“ на пациенти може да са откраднати от германски болници

Лични и вероятно деликатни данни на пациенти може да са били откраднати от стотици германски болници, предаде ДПА, като се позова на медицински доклад във в.....

Добави Коментар

CAPTCHA