Четвъртък 20, Юни 2019
Горещи Новини
Начало / Митничари откриха над 3,4 т нелегален алкохол в петричко село

Митничари откриха над 3,4 т нелегален алкохол в петричко село

Митническа мобилна група, съвместно със служители на Митница Югозападна задържаха 3487 литра нелегален алкохол в петричко село.

На 14.11.2017 година митническите служители извършили проверка на регистриран специализиран малък обект за дестилиране (СМОД), намиращ се в село в община Петрич. Към момента на проверката обектът е бил в работен режим.

Митническите служители установяват липса на справка-декларация за количеството на вложената суровина, съгласно изискването на ЗАДС. При последвалите контролни действия в частния имот на собственика на СМОД се установява, че в две постройки до къщата се съхраняват 2713 литра  в пластмасови бутилки с вместимост 5, 10 и 11 литра и 774 литра в два ПВЦ съдове с вместимост 200 литра и множество пластмасови бутилки по 10 литра, пълни с безцветна течност с мирис на етилов алкохол.

Общо количество на открития етилов алкохол в частния имот е 3 487 литра, за които не са представени  документи за платен, обезпечен или начислен акциз, според изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/.

Взети са проби за лабораторен анализ.

След изготвяне на лабораторните експертизи ще бъде образувано административно-наказателно производство.

Вижте още

Посланикът на Азербайджан Н.пр. д-р Наргиз Гурбанова откри постерна изложба в Петрич

Изложбата представя археологическото наследство на Азербайджан. Експозицията излиза за първи път извън Националния археологически институт с музей към БАН. Ре....

Добави Коментар

CAPTCHA