Събота 20, Януари 2018
Горещи Новини
Начало / Миряни почетоха храмовия празник на църквата в село Коларово

Миряни почетоха храмовия празник на църквата в село Коларово

Храмовият празник на църквата „Св. Великомъченица Неделя“ в квартал Сетник на петричкото село Коларово събра поклонници от Подгорието, град Петрич и селата на общината.

Енорийският свещеник на село Коларово отец Павел Милушев освети традиционния курбан, за който миряните чинно чакаха реда си. Издигаща се сред вековни кестени и явори на десния бряг на река Дебрало, църквата „Св. Великомъченица Неделя“ е окончателно завършена през 2012 .

„Предстои Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим да определи дата за освещаването на храма“, съобщи енорийският свещеник отец Павел. Той припомни, че в момента е осветена само църковната камбана.

Жители на квартал Сетник даряват земята, а за строежа и изографисването с пари, строителни материали и труд се включва цялото село, фирми от община Петрич и Дирекция по вероизповедание към МС.

Освен покойния енорийски свещеник протойерей Александър Попарсениев решаващо за построяването на храма е ангажирането на бизнесмена Велин Георгиев и сегашния кмет на село Коларово Атанас Гошев.


Освен „Св. Великомъченица Неделя“ в село Коларово има още две църкви – построеният през 1925 година катедрален храм „Св. Великомъченик Димитрий Солунски“ и построеният през 1994 година храм „Св. Великомъченик Мина“. 

Вижте още

Бетоновоз е блъснал жена в Сандански

Бетоновоз, движейки се назад, е блъснал жена в Сандански. Това съобщи за Радио „Фокус“-Пирин Йорданка Шаркова, говорител на Областна дирекция на МВР-Благое....

Добави Коментар

CAPTCHA