Сряда 08, Април 2020
Горещи Новини
Начало / Миньор оцеля, след като бе ударен от 6 000 волтова дъга

Миньор оцеля, след като бе ударен от 6 000 волтова дъга

Миньор оцеля по чудо, след като през тялото му премина електричество от 6 000 волтаправ ток, научи репортер на Дарик.

Инцидентът с Ваклин Цанов е станал снощи в една от галериите на „Горубсо“ – Мадан. В момента мъжът е настанен за наблюдение в местната болница, без опасност за живота.
„Да, има такъв инцидент, но миньорът е добре. В галериите по принцип напрежението е 6 киловолта, кабелите са изолирани и обозначени, но явно по някакъв начин е имал съприкосновение с него, но важното е че е жив и здрав“, коментира изпълнителният директор на „Горубсо“ – Мадан инж. Сергей Атанасов.

От болничното заведение в Мадан потвърдиха, че състоянието на 48 – годишният мъж е добро. „Да, в болницата е, но е оставен за наблюдение. Няма никакви проблеми на този етап и усложнения след инцидента“, коментира директорът на МБАЛ ”Проф. д-р Константин Чилов” ЕООД в Мадан д-р Стефан Хаджиев. Медикът уточни, че волтовата дъга е преминала през дясната част на тялото му, а не от лявата където е сърцето.

Вижте още

Над 60 арестувани след протест в Анкара

Турската полиция задържа 61 протестиращи в столицата Анкара, съобщава Reutes. Те са били част от демонстранти, излезли публично да подкрепят двамата учители, арестув....

Добави Коментар

CAPTCHA