Събота 23, Февруари 2019
Горещи Новини
Начало / Министър Радев: За случващото се по пътищата има други отговорни органи, преди МВР

Министър Радев: За случващото се по пътищата има други отговорни органи, преди МВР

Вътрешният министър Валентин Радев алармира, че се увеличават жертвите по пътищата.

„За това, което се случва по пътищата, има отговорни много други органи, преди МВР - не го казвам, за да извинявам министерството, ние си знаем мястото“, посочи Радев.
 
Има пътища, за които отговарят общините, за други - държавата, има едни хора, които отговарят за обучението, за транспортните средства и накрая се появяваме ние, които контролираме лошите, наказваме и се опитваме да накараме нарушителите да не нарушават закона“, описа веригата той.

И апелира всички ангажирани институции да поемат отговорност, в т.ч и сдружението на общините, защото тя е обща и нещо трябва да бъде направено.

Радев цитира актуалната справка, която показва, че за една седмица жертвите на пътни инциденти у нас са 31. Министърът обаче е категоричен, че вариантът е не непрекъснато да се увеличават патрулите, а са необходими мерки преди, а не, след като нещо се случи.Валентин Радев увери също, че няма повишаване на престъпността, в частност на броя на убийствата. Вероятно, по думите му, картината някъде става по-тъмно червена, но това е временно,не е тенденция, която изисква по-специални мерки.

Вижте още

Верона и Лили Костова с класика срещу Рома

Родената в Петрич Лиляна Костова и нейният Верона победиха у дома с 3:0 Рома в среща от 17-ия кръг на Серия А при жените.Това бе и втори пореден успех за седмицата за ....

Добави Коментар

CAPTCHA