Сряда 11, Декември 2019
Горещи Новини
Начало / Министърът на туризма Николина Ангелкова: Втори лифт в зимния ни курорт Банско няма да има и следващата зима

Министърът на туризма Николина Ангелкова: Втори лифт в зимния ни курорт Банско няма да има и следващата зима

Втори лифт в зимния ни курорт Банско няма да има и следващата зима, смята министърът на туризма Николина Ангелкова. Пред bTV министърът каза, че няма как да се ангажира със срокове, „но няма да е следващата зима.

„Отново сме в съдебна процедура, обжалва се плана за управление на „Природен парк Пирин”, после трябва да има заявено инвестиционно намерение – не мога да се ангажирам със срок кога ще има втора кабинка”, поясни Ангелкова.

„Винаги сме подкрепяли изграждането на втори лифт, съобразно всички правила”, допълни тя.

Ангелкова каза, че строителството в природния парк е категорично забранено, като се позволява единствено изграждането на спортни и транспортни съоръжения.

В един план за управление няма инвестиционно намерение. Инвестиционното намерение се разглежда отделно за оценка за въздействие на околната среда, обясни вчера министърът на околната среда Нено Димов по повод споровете за втория кабинков лифт в Пирин.

Той бе категоричен, че не може да бъдат построени хотели, а само ски писти и съоръженията към тях. Димов смята, че проблемът с втори лифт в Банско трябва да намери решение, защото чака вече 10 години.

„Колите, които се качват, за да ползват пистите, замърсяват повече, отколкото електромобилът, който всъщност представлява лифтът, изтъкна екоминистърът.

Вижте още

Жените в Саудитска Арабия вече ще могат и да шофират

Саудитският крал Салман издаде указ, позволяващ на жените да шофират автомобили, предава CNBC. С това бе сложен край на още една консервативна традиция в страната, ....

Добави Коментар

CAPTCHA