Сряда 08, Април 2020
Горещи Новини
Начало / Миенето на чинии - повод за скандали и заплаха за семейния мир

Миенето на чинии - повод за скандали и заплаха за семейния мир

Сред домашните задължения миенето на чинии най-много застрашава семейния мир, тъй като е и най-чест повод за скандали, съобщава в. "Метро". Таблоидът цитира изследване, поръчано от американския Съвет на съвременните семейства.

Според получените данни сред жените в хетеросексуалните партньорства, непрекъснато натоварени със задължението да мият мръсните съдове, се наблюдава по-често неудовлетворение от връзката им и от сексуалния им живот.

 
Нещата стоят по съвсем друг начин с американките, които споделят поравно с партньора това домашно задължение. Споделената отговорност в тази сфера се оказва и най-значимият фактор за удовлетворение на жените от работата в домакинството.

Миенето на чинии е смятано за много досадно и по неписан закон, то често се пада на представителките на нежния пол. Това домашно задължение ги кара да се чувстват унижени и подценявани.
Изследването установило ,че процентът на двойките, споделящи това домашно задължение, е скочил от 16 на сто през 1992 година на 29 на сто през 2006 г. От 1992 до 2006 г. броят на мъжете, участващи наравно в цялата домакинска работа, се е удвоил.
 
Така че, когато мъжете се разсейват и не се включват в миенето на чинии, то мирът в семейството е сериозно застрашен, заключава таблоидът.

Вижте още

Парламентът прие текстове от новия Закон за мерките срещу изпирането на пари

Парламентът прие на второ четене текстове от новия Закон за мерките срещу изпирането на пари. Целта на закона е да се постигне съответствие с европейска дирек....

Добави Коментар

CAPTCHA