Неделя 20, Януари 2019
Горещи Новини
Начало / Меркел предпочита нови избори пред правителство на малцинството

Меркел предпочита нови избори пред правителство на малцинството

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че предпочита нови парламентарни избори пред алтернативата да сформира правителство на малцинството. Това заяви тя в понеделник след консултация с президента на страната Франк-Валтер Щайнмайер, предават световните информационни източници. 

От думите на Меркел става ясно, че тя е готова да поведе своята Християндемократическа партия на нови избори, след като през уикенда разговорите с потенциалните коалиционни партньори претърпяха провал. 

Във връзка с възможността да оглави кабинет на малцинството Меркел коментира: „Много съм скептична“. Настоящият канцлер изтъкна, че има готовност да води Германия още четири години, но също така е на мнение, че това трябва да се случи чрез правителство на мнозинството. Тя обясни, че това е необходимо за стабилността и на страната, и на Европа като цяло. 

Изявлението на Меркел обаче не означава непременно, че Германия се насочва към предсрочни избори, пише DW. Първо, държавният глава предстои да се обърне към другите партии в опит все пак да се сформира коалиционно управление. 

„Очаквам партиите да направят създаването на ново правителство възможно в обозримо бъдеще“, заяви Щайнмайер по-рано. Той изтъкна, че те носят отговорност за гласовете на избирателите и призова за консултации помежду им. 

Вижте още

7 изречения, които ще вбесят всеки представител на зодия Лъв

Нали знаете какво казват: не си играй с огъня! Е, със същия успех може да се каже и: не си играй със зодия Лъв! Защото ще те посрещне лъвски гняв... Представителите на ....

Добави Коментар

CAPTCHA