Понеделник 17, Юни 2019
Горещи Новини
Начало / Мая Алексова: Слъчевите очила – най-сигурното средство да предпазим очите си от вредните слънчевите лъчи

Мая Алексова: Слъчевите очила – най-сигурното средство да предпазим очите си от вредните слънчевите лъчи

Замисляли ли сте се как се отразява слънцето на вашите очи? Вредните UVA и UVB лъчи, оказват влияние на зрението ни ежедневно и целогодишно. Най-важното е да знаем как да предпазим очите си – а отговорът е много прост, СЛЪНЧЕВИ ОЧИЛА. Те са аксесоарът с който не бива да се разделяте както през лятото така и през зимата.

Слънцето е много рисков фактор за очите, заради силното си влияние чрез така опасните UVA и UVB лъчи.Слъчевите очила се носят не само когато е слъчево, но и когато е времето е облачно. Това е така, защото вредните отблясъците на слънцето се отразяват върху водата, пясъкът или снегът и може да предизвикват  тежки очни заболявания. Носенето на слънчеви очила, е почти задължително и за най-малките, защото при тях рискът от по-късни заболявания на очите е по-висок. Най-рано е препоръчително да закупите слънчеви очила на вашето дете, когато то на 6-7 месеца. През летния сезон е хубаво да ползвате слъчевите очила, дори когато сте във водата.

Важно е да знаете, че хората със светли очи (сини, зелени, сиви) са по-податливи на очни заболявания, поради факта, че при тях количеството на пигмент в ириса е по-малко.

Какво да гледаме, когато избираме слъчеви очила?

Тъмни стъкла – хубаво е стъклата да са затъмнени, защото предпазват много добре от UV лъчението, но има много добри имитации на тъмни стъкла при слънчевите очила които всъщност нямат нужната UV защита.В такъв случай това би могло да бъде много опасно за очите. Първо, защото стъклата не предпазват, но и намаляват естествената защита на окото. C:UsershpDesktop	he-best-mens-sunglasses-you-can-buy.jpg

Прозрачни стъкла – истината е ,че ако стъклата имат UV защита и са качествени, са подходящи като защита срещу слънцето.

Поляризираните стъкла – това са стъкла с полароиден филтър, който намалява отблясъците от вода, пясък, сняг, фарове или мокра настилка.Но те не предпазват от UV лъчите.

C:UsershpDesktopgettyimages-626675236-index-extreme-1521650990.jpg

Най-правилно при купуването на слънчевите очила е те да имат стикер, на когото да е обозначено „UV400“. Този стикер показва, че стъклата блокират на 100% UV лъчите. Освен това е хубаво да заложим на по-големи стъкла и по-плътни рамки. Защото така ще достига по-малко от пряката светлина до окото и то ще е по-добре защитено.

Затова избирайте разумно и гледайте качеството, защото понякога цената лъже. Не е нужно да давате много пари за слънчеви очила, достатъчно е да изберете такива, които ще подхождат на лицето ви и ще предпазват очите ви максимално.


Автор : Мая Алексова

Снимки: Google


Вижте още

Вокалистът на Linkin Park е открит мъртъв

Вокалистът на популярната група Linkin Park Честър Бенингтън е бил открит мъртъв в дома си в Лос Анджелис, съобщават световните медии, цитирайки TMZ. Тялото на вок....

Добави Коментар

CAPTCHA