Събота 23, Февруари 2019
Горещи Новини
Начало / Мая Алексова: Грижа и съхранение на аксесоарите

Мая Алексова: Грижа и съхранение на аксесоарите

Аксесоарите са много важна част от визията на една жена. Правилното съхранение и грижата за тях гарантират една идея по-дълъг живот,както и това дори след 1-2 години отново да изглеждат като нови. Едва ли обаче някой от вас са се замисляли, колко е важно да почистваме чантата си всеки ден, колко лесно могат да бъдат одраскани очилата, както и защо бижутата след време губят блясъка си. И няма общо с това от колко време ги имате или колко често ги носите.В тази статия ще прочетете полезни съвети за грижата и съхранението на аксесоарите.

  1. Бижутата :

На първо място едно основно правило – дръжте ги далеч от парфюми,спрейове или лак за коса или по-друг начин казано,първо пръскаме парфюма и тогава бижутата.Хубаво е да се почистват с влажна кърпа или специален препарат. Съхраняват се на сухи и тъмни места,като по-нежните и тънки колиета-например, задължително се съхраняват отделно от другите, за да не се заплитат, както и камъните Swarovski (за да не се надраскат при допир с друго бижу). Не се препоръчва влизането в плувни басейни,къпане или спане с бижута.

Тук ще включим и часовниците. За тях е важно да не се мокрят, освен ако не са водоустойчиви. Съхраняват се в кутии, далеч от пряка слънчева светлина, а също така е хубаво да не се пръскат с различни препарати (парфюми). C:UsershpDesktoplarge (2).jpg


  1. Чанти:

Препоръчително е да не се претоварват, защото повечето чанти са направени от синтетични материали, позволяващи преформирането при натоварване или повреди на повърхността им. Да не се поставят в близост до уреди излъчващи топлина(печка), защото топлината също може да повреди повърхността им. Чантите е хубаво да се почистват с мокра кърпа всекидневно, особено ако са в светли цветове. Задължително подсушаване с мека кърпа. При белите чанти има риск от замърсяване на задната част при допир с дънков материал.

  1. Очила:

Съхранението им трябва да е задължително в предпазна кутия. Измиват се с топла, сапунена вода и се подсувашават внимателно с мека кърпа. Не се препоръчва да се държат върху главата-тип диадема, защото се разширяват,а и може да се издраскат.

C:UsershpDesktoplarge (1).jpg

Автор : Мая Алексова

Снимки : We heart it


Вижте още

Полицаи от Сандански иззеха фалшиви спортни стоки

Прибраха 23 спортни екипа, девет долнища и три чифта маратонкиПолицаи от Сандански иззеха фалшиви спортни стоки. Вчера, при акция за противодействие на съхранени....

Добави Коментар

CAPTCHA