Сряда 17, Януари 2018
Горещи Новини
Начало / Мащабна акция срещу мафията в Италия

Мащабна акция срещу мафията в Италия

Италианската полиция провежда мащабна операция срещу организираната престъпност в южната част на страната, съобщава изданието La Repubblica.

Операцията е насочена срещу 116 представители на 24 различни криминални семейства, заподозрени в участие в престъпна организация, изнудване, измама, незаконно притежание на оръжие, пране на пари и други престъпления. Според полицията са заподозрени и някои бивши и настоящи политици, по-специално на кмета на Аветрана Антонио Мина. Те са част от традиционната престъпна група Ndrangheta в Калабрия. Последните арести са показали, че тя действа и в северната част на Италия, както и в други европейски страни. 

Според техните данни, в операцията са се включили повече от 1000 представители на органите на реда, които използват хеликоптери и специално обучени кучета.

Под подозренията на полицията попадат и някои бивши и действащи политици в страната. В частност става въпрос за кмета на града Аветрана Антонио Мина. 

За Ndranghetaче се смята, че е надминала по-известните сицилийски и неаполитански мафии чрез успешния трафик на кокаин от Латинска Америка.

Вижте още

Математици от цял свят идват на олимпиада в АУБГ

Американският университет в България е домакин на най-голямата математическа олимпиада за студенти в света. В нея ще се включат над 400 математици от цял свят. Съб....

Добави Коментар

CAPTCHA