Вторник 22, Януари 2019
Горещи Новини
Начало / Македония има ново правителство с премиер Зоран Заев

Македония има ново правителство с премиер Зоран Заев

Парламентът в Македония избра правителството, предложено от лидера на СДСМ, Зоран Заев с гласовете на СДСМ,ДСИ, Двигжение БЕСА и Алианс на Албанците. 

Новоизбраният кабинет на Зоран Заев положи клетва по време на заседанието, на което присъстваха 111 народни представители, от които "за правителството" гласуваха 62 депутати, "против" - 44, "въздържали се" - 5 депутати.

В съставът на новото правителство в Скопие влизат следните министри:

Министър-председател е Зоран Заев. За министър на вътрешните работи е назначен Оливър Спасовски, а министър на финансите - Драган Тедовски. Новият външен министър на Македония е Никола Димитров. Министър на образованието е Ренета Десковска, а Гуран Сугаревски е назначен за министър на транспорта и съобщенията.

За администрацията и информационното общество ще отговаря Дамян Манчевски, за земеделието - Любчо Николовски, министър на труда и социалната политика е Мила Царовска, на културата - Робърт Алагозоски, на околната среда - Садула Дураку, на здравеопазването - Арбен Таравари, а на икономиката - Крешник Бектеши. Новият министър на местното самоуправление е Сухейл Фазлиу, а на правосъдието - Билен Салий.

Министрите без портфейл в новото македонско правителство са Едмонд Адеми, Робърт Поповски, Зоран Сапурич, Аднан Кахил, Самка Ибраимовски, Зорница Апостоловска, Рамиз Мерко, Буяр Османи, Хазби Лика и Коцо Ангъсев. Посдните трима имат готовност да бъдат новите вицепремиери, съобщава "Фокус". 

Вижте още

Влюбени македонци сключиха брак в благоевградското село Дъбрава

Влюбени македонци, които живеят в Швейцария, дойдоха да сключат брак в благоевградското село Дъбрава.Македонецът с български паспорт Александър Блажевски и люб....

Добави Коментар

CAPTCHA