Събота 23, Февруари 2019
Горещи Новини
Начало / Ливанска шпионска агенция следи потребители на смартфони по цял свят?

Ливанска шпионска агенция следи потребители на смартфони по цял свят?

Възможно е ливанска разузнавателна служба да е превърнала смартфоните на хиляди потребители в устройства за кибершпионаж, предаде Ройтерс, цитирайки съвместен доклад на фондация "Електроник фронтиър" и фирмата за сигурност на мобилните услуги "Лукаут".
 
Според доклада от 2012 г. Главното управление по обща сигурност на Ливан е провело над 10 акции, насочени предимно към потребителите на телефони Андроид в най-малко 21 страни.

При кибератаките хакерите поемали контрола над смартфоните, превръщайки ги в средство за следене на собствениците им и крадели информация от тях.
 
Засега няма данни за атаки, насочени срещу операционната система на Епъл, което може да се дължи на популярността на Андроид в Близкия изток.

Подкрепяни от държавата хакери използвали различни трикове, за да подмамят жертвите си да свалят фалшиви версии на приложения за изпращане на зашифровани послания. След това получавали пълен контрол над използваните устройства.
 
В доклада на "Електроник фронтиър" и "Лукаут" се посочва, че хакерите, работещи за шпионската агенция, лекомислено са оставили стотици гигабайти прехванати данни незащитени в интернет, предаде Асошиейтед прес.

Все едно крадци да оберат банка и да забравят за затворят вратата на стаята, в която са скрили парите, каза Майк Мъри, шефът на разузнаването на Лукаут.

Вижте още

Буря сее смърт и хаос в Германия (СНИМКИ)

Най-малко трима души са загинали в Германия от бурята "Себастиан", която е обхванала Северна Европа, предаде Франс прес, като се позова на местните власти.Ветрове ....

Добави Коментар

CAPTCHA