Вторник 22, Януари 2019
Горещи Новини
Начало / Куче изкопа близо половин килограм хероин в двора на стопаните си (СНИМКА)

Куче изкопа близо половин килограм хероин в двора на стопаните си (СНИМКА)

В американския град Макминвил в щата Орегон куче от породата „Голдън ретривър” изкопа от двора пакет с хероин, съобщи KATU News. Стопаните на кучето помислили, че кучето е намерило под земята капсула с послание към потомците. Те извадили от ямата пакета и заснели на видео момента на отварянето му.

След като разгледали съдържанието на находката собствениците на ретривъра позвънили в полицията. Пристигналият полицейски екип установил, че кучето е изкопало пакет с 425 грама хероин. По данни на новинарския сайт, цитиран от лента.ру, толкова хероин струва около 85 хиляди долара.

Шерифът на окръга Ямхил Тим Свенсън благодари на кучето. Той му връчи официална наградна лента и го назначи за почетен член на отряда от полицейски кучета, занимаващи се с търсене на наркотици.


Породата първоначално е създадена като ловджийска, за да събира дивеча по време на лов. Отличават се с инстинктивната си любов към водата.


Интелектът и гъвкавостта им ги поставят в различни роли, включващи намиране на нелегални наркотици, спасителни кучета, като ловджийски кучета и кучета водачи. Притежават дружелюбно поведение и са една от най-популярните фамилни породи в света.

Вижте още

НАТО иска международен натиск срещу севернокорейската заплаха

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг се обяви за засилване на натиска върху Северна Корея, предава Deutsche Welle, цитирана от агенция “Фокус“.„За НАТО е важ....

Добави Коментар

CAPTCHA