Понеделник 25, Май 2020
Горещи Новини
Начало / Кръгла маса "10 години България в ЕС" ще се проведе в Сандански

Кръгла маса "10 години България в ЕС" ще се проведе в Сандански

Комуникационните инициативи, планирани във връзка с десетата годишнина от членството на България в ЕС и обсъждане на приоритетите на българското председателство на съвета на ЕС ще се проведат на 11 октомври, сряда в град Сандански.

Инициативите ще протекат в два модула – информационен и културно-творчески.

Публичното събитие ще бъде открито от областния управител Бисер Михайлов с кръгла маса на тема „10 години България в ЕС – ползи и предизвикателства за местната власт, бизнес и граждани“. Началото ще е от 16:00 ч. в зала „България“ на Интерхотел „Сандански“. Ще бъде представена и презентация 10 години от членството на България в ЕС и Българското председателство на Съвета на ЕС /01.01.2018 – 30.06.2018/. За функционирането на институциите в ЕС ще бъде прожектиран филм, а община Сандански ще представи презентация „Община Сандански и Европа – икономическа интеграция, съревнование и сътрудничество“.

Културно-творческата част от събитията ще започне в 18:00 часа с изложба „Посланици в Европа“ в Епископска базилика, която ще премине в концерт, с участието на Китаро-мандолинен оркестър „Стефан Борилов“ – Сандански и Женска фолклорна група при Читалище „Отец Паисий – 1919“, гр. Сандански.

Вижте още

Лекарите в "Пирогов" отново излизат на протест

И днес лекарите, медицинските сестри и санитарите от Института за спешна помощ"Пирогов" ще протестират пред входа на болницата. Те обвиняват ръководст....

Добави Коментар

CAPTCHA