Вторник 25, Септември 2018
Горещи Новини
Начало / Кремъл: Новите санкции на САЩ са неприемливи и незаконни

Кремъл: Новите санкции на САЩ са неприемливи и незаконни

Кремъл порица новите икономически санкции, обявени от САЩ във връзка с нападението с нервнопаралитично вещество в британския град Солсбъри, като неприемливи и незаконни, но добави, че запазва надежда за по-конструктивни отношения с Вашингтон, предадоха световните агенции.

"Категорично смятаме за неприемливо свързването на новите ограничения, които продължаваме да смятаме за незаконни, със "случая Солсбъри", заяви Дмитрий Песков, прессекретар на руския президент Владимир Путин. Той подчерта, че не може да става и дума за възможно съучастие на Русия към използването на химическо оръжие в Солсбъри, предаде ТАСС.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков
БГНЕС

"Не само това, а и не можем да говорим еднозначно какво и как е използвано във Великобритания, тъй като не разполагаме с информация и не сме получили отговор от британска страна на предложението ни за съвместно разследване на този инцидент, който предизвиква у нас сериозна загриженост", добави Песков.Той коментира и факта, че внесеният от американски сенатори законопроект за нови санкции срещу Москва предлага Русия да бъде призната за държава, спонсорираща тероризма.

"В законодателните органи на различни страни работят много горещи глави и без съмнение, тези глави понякога допускат много емоционални изказвания, намиращи се отвъд границите на разумното", заяви той. "Всеки път ги следим внимателно и се опитваме да разберем доколко това има отношение към официалната позиция на една или друга страна", увери Песков, цитиран от ТАСС.

Вижте още

След тричасови дебати приеха бюджета на Община Благоевград

След тричасови дебати общинските съветници в Благоевград приеха бюджета на общината. За 2018 година областният център ще разполага с близо 67 милиона лева. Прозр....

Добави Коментар

CAPTCHA