Сряда 11, Декември 2019
Горещи Новини
Начало / Корнелия Нинова с тежък гаф около оправданията за милионите в "Техноимпекс" - предизвиква парламентарен скандал със СРС-та, за да потули аферата с приватизацията

Корнелия Нинова с тежък гаф около оправданията за милионите в "Техноимпекс" - предизвиква парламентарен скандал със СРС-та, за да потули аферата с приватизацията

Лидерката на БСП Корнелия Нинова направо епохално откритие - перпетуум мобиле на парите по приватизацията, при които, както и при вечния двигател, изходящата енергия, в случая сума, е равна или по-голяма от входящата.

И вчера, и днес Нинова твърди, че РМД-то, което е създадено за приватизацията на "Техноимпекс", е набавило средствата за разплащане по сделката от дейности, извършвани от въпросното РМД. Уви, това не просто не може да е вярно, но е и противозаконно, тъй като нормативният акт строго повелява такива дружества да не извършван никакви други дейности, освен да приватизират.

Ако РМД-то на Нинова е извършвало някакви печеливши дейности, трябва да стане ясно какви и това да стане обект на прокуратурата, тъй като давност за такова отклонение не може да има.

Социалистика обаче обогати абсурда с още един - тя каза, че единствените пари, които е внесла по тази сделка, са от уставния капитал на РМД-то, който първоначално и в нарушение на закона е 5000 лв. деноминирани пари. Впоследствие след намеса на съответните органи се внасят допълнителни 45 000 лева, за да се достигне изискваната от закона сума от 50 000 лв. Откъде 28-годишната Нинова има тези пари тъй и не става ясно, включително и от отговорите ѝ на въпросите, зададени от ПИК.

Но така или иначе не става ясно как с общо 50 000 лева е платена сумата от 70 000 долара, пък било то и на две вноски, особено като се има предвид тогавашния курс на долара. Колкото повече Нинова не отговаря на този въпрос, толкова по-важен става той.

Както става важно и какво е станало с близо 3-те милиони лева, които са били активи на "Техноимпекс" на старта на приватизацията, и близо 1 800 000 лева в касите на филиалите му в чужина. Най-много те са в Либия и Мароко, а именно техните шефове упълномощават Нинова да ги направи акционери в РМД-то, но не става ясно с какви пари плащат за акциите.

Според запознати с левите тактики и стратегии все по-голямото затъване на Нинова във фактологията около приватизацията на "Техноимпекс" е причината да се раздухва скандал от доклада на шефа на Бюрото за контрол на СРС Бойко Рашков, който всъщност е назначен от БСП на поста.

Стратезите около лидерката на БСП се опитвали да засенчат с доклада на Рашков скандала около Нинова. И припомнят, че това не им е за пръв път, тъй като червените във властта вече се опитаха да замъглят собствените си проблеми със скандала с кетчъра, който трябваше да вкара в обяснителен режим Цветан Цветанов. От тази история обаче не излезе нищо.

Това било и в дъното на многократните настоявание на левите депутати да засекретят днешното заседание на парламента, за да му придадат още по-голяма загадъчност, а журналистите да зарежат несъответствията в твърденията на Нинова и да се захванат с разкриване на информация около подслушванията. За още по-убедително социалистите поискаха в парламента, освеш Рашков, да бъдат повикани главния прокурор Сотир Цацаров, вътрешния министър Валентин Радев и шефа на ДАНС. ГЕРБ обаче твърдо отстояха заседанието на депутатите да бъде публично, за да се види, че нищо тайно и пикантно няма в доклада на Рашков и че повиканите гости дори нямат какво да кажат по дебатите на народните представители.

Тъй или иначе, днешният опит скандала да се прехвърли от тогавашнта приватизация на Нинова върху сегашното подслушване може да трае само днес, след което въпросите към лидерката на БСП отново ще бъдат поставени, докато не получат адекватен отговор.

Вижте още

117 килограма канабис са открити вчера в с. Драгуш

Полицаи в Петрич откриха поредна нива с канабис.При извършена вчера проверка в местността „Юрто“, землище на село Драгуш са намерени 107 тревисти растения с общо ....

Добави Коментар

CAPTCHA