Вторник 22, Януари 2019
Горещи Новини
Начало / Комисията за НДК ще изслуша Томислав Дончев, Лиляна Павлова и Боил Банов

Комисията за НДК ще изслуша Томислав Дончев, Лиляна Павлова и Боил Банов

Предстои заседание на временната комисия за установяване на факти и обстоятелства при разходването на средства, предоставени целево на НДК за подготовка на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Заседанието ще бъде проведено от 14 ч. в зала „Запад“ на Народното събрание, става ясно от публикувания дневен ред на парламента.

По време на заседанието ще бъдат изслушани вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на българското председателство на Съвета на Европейския съюз Лиляна Павлова и министърът на културата Боил Банов.

Създаването на комисията беше по инициатива на БСП и нейната цел е да установи фактите и обстоятелствата при харченето на средствата, предоставени на НДК за подготовка на председателството. Председателят на комисията Диана Йорданова, която е народен представител на ГЕРБ, коментира, че Томислав Дончев също ще бъде изслушан, тъй като докато е бил на поста вицепремиер по европейските фондове и икономическата политика е станало първото повишение на капитала на НДК, предава БНР. Засега не е предвидено изслушване на бившия изпълнителен директор на НДК Мирослав Боршош.

Временната комисия беше създадена на 29 юни и ще работи един месец. След днешното изслушване на следващо заседание комисията ще разгледа хода на започналите проверки на ремонта на НДК, провеждани от страна на ДАНС, прокуратурата и всички контролни органи.

Вижте още

Червен код: Посрещаме юли с екстремно високи температури

През нощта ще е предимно ясно, в събота - предимно слънчево и много горещо. Максималните температури ще са предимно между 38 и 43 градуса. Около и след обяд ще има ....

Добави Коментар

CAPTCHA