Коментар на Обама стана най-харесвания туит в историята
Четвъртък 16, Август 2018
Горещи Новини
Начало / Коментар на Обама стана най-харесвания туит в историята

Коментар на Обама стана най-харесвания туит в историята

Туит на бившия президент на САЩ Барак Обама след шествието във Вирджиния на привърженици на идеята за превъзходство на бялата раса се превърна в най-харесваното послание, поствано някога в Туитър, предаде ДПА.

"Никой не е роден с омраза към друг човек заради цвета на кожата, произхода или религията му", написа Обама в събота, цитирайки покойния южноафрикански лидер Нелсън Мандела, когото той определя като свой "личен герой".Туитът беше публикуван, след като 32-годишната Хедър Хейър, протестираща срещу бялото националистическо шествие в Шарлотсвил, бе убита от кола, врязала се в група контрадемонстранти.

Посланието от 44-ия и първи чернокож президент на САЩ е било харесано близо 3 милиона пъти до днес сутринта, което го прави най-харесвания досега туит, според статистиката на Туитър. То е било ретуитнато 1,2 милиона пъти. Под съобщението има снимка на Обама, поздравяващ група малки деца, които го гледат от прозорец.

Вижте още

За първи път „Пътуващото лятно кино с БНТ 1” и Пътуваща детска библиотека на 28 юни в Петрич

Заглавието на филма, който ще се прожектира на открито е „Летовници”/120 мин./, режисьор Ивайло Пенчев, сценарий - Ивайло Пенчев, Божан Петров, Весел Цанков. Началот....

Добави Коментар

CAPTCHA