Сряда 19, Декември 2018
Горещи Новини
Начало / Колко ще струва iPhone X по света

Колко ще струва iPhone X по света

Дългоочакваният юбилеен iPhone X дебютира официално вчера на специално събитие в залата „Стив Джобс“ в новото седалище на компанията от Купертино Apple Park. След като любопитството около функциите на устройството бе задоволено, сега основната въпросителна е колко ще струва удоволствието човек да държи в ръцете си собствен модел от най-новия смартфон на Apple. 

В САЩ например, той ще се продава на цени, стартиращи от 999 долара. Ако живеете където и да е другаде обаче, вероятно ще се наложи да платите повече пари. 

Ценовата политика на гиганта по държави се определя от данъците и динамиката на местната валута спрямо щатския долар – параметри, които водят до разлика в цената на устройствата по света. 

В страни като Канада и Япония, iPhone X ще струва с около 100 долара повече отколкото в САЩ, пише CNN Money, добавяйки че в Италия и Ирландия пък сумата скача с 400 долара.  

По-високите цени обаче едва ли ще възпрат желаещите да си закупят новия iPhone, като според анализатора Джийн Мънстър това обикновено не се отразява на сделките. Експертът е сигурен, че тази тенденция ще се затвърди и този път с футуристичния iPhone X, който може да се характеризира като „различен от всички останали“. 

Франк Гилет, анализатор във Forrester Research, посочва още, че е трудно да се прави сравнение между цените в отделните държави не само заради разликата във валутата и данъците, но защото действителната цена на устройството зависи и от дохода на средностатистическия жител.

В следващите редове може да се види колко ще струва новият iPhone X в 15 различни страни, като данните са на база информация в сайта на компанията. Цените са преобразувани в щатски долари, използвайки валутния калкулатор на Google:  

Австралия: $1,266

Канада: $1,082

Китай: $1,285

Франция: $1,387

Германия: $1,375

Хонг Конг: $1,099

Индия: $1,391

Ирландия: $1,410

Италия: $1,423

Япония: $1,024

Мексико: $1,325

Нова Зеландия: $1,311

Русия: $1,387

Сингапур: $1,224

Великобритания: $1,327

Вижте още

Най-скъпият филм на всички времена

Понякога е трудно да си представим огромните разходи, свързани с производството на студийни филми. За повечето от нас филмът е нещо, за което плащаме десет лева в ....

Добави Коментар

CAPTCHA