Вторник 22, Януари 2019
Горещи Новини
Начало / Колко ще струва сянката по Черноморието това лято

Колко ще струва сянката по Черноморието това лято

Част от плажовете по българското Черноморие това лято ще бъдат с по-ниски цени за чадъри и шезлонги, но в големите курорти таксите остават солени, съобщава Kmeta.bg.

На южния плаж в Обзор туристите ще плащат по 3 лв. за шезлонг и 3 лв. за чадър, при досегашни цени от 6 лв. за всяка от двете екстри. Това стана възможно, след като новият концесионер "Еспи Агро" спечели търга с атрактивните си предложения. 

Популярният плаж "Младост ММЦ" в Приморско ще предлага сянка за 5 лв. Такава е и цената за шезлонг. Фирмата "Приморско клуб" ще стопанисва плажа през следващите 20 години, след като спечели концесията. 

Екзотичният плаж "Оазис" в Царево ще посреща туристите през летния сезон с цени от 6 лв. за шезлонг и 6 лв. за чадър. Плажната ивица се стопанисва от "Оазис бийч" ООД. 

Най-високи остават цените по южната ивица на курорта Слънчев бряг, където остават миналогодишните цени от 10 лв. за сянка. Северният плаж в курорта ще предлага с 2 лв. по-ниски цени, тъй като новият концеионер "Булимпекс" спечели търга с цени от 8 лв. за всяка от двете екстри. 

В Несебър на Южния плаж цените ще бъдат с 2 лв. по-ниски от миналогодишните и туристите ще плащат по 8 лв. за чадър и 8 лв. за шезлонг. Такава ще бъде таксата и в курорта Свети Влас. На плаж "Дюни-яг" цената на сянката е 7 лв.

Цените на ивиците в Равда, Поморие-Север, Китен-юг остават 6  лв. В Сарафово, "Каваците-юг", "Смокиня" и къмпинг "Градина" туристите ще плащат такса от 5 лв. за чадър и 5 лв. за шезлонг. Такава ще бъде и цената в "Стамапуло", до бившата резиденция "Перла", Аркутино, Лозенец и Арапя, централният плаж в Царево, северният в Ахтопол и Бутамята. 

Плажуващите тази година в Бургас ще плащат по 5 лв. за чадър и по 7 лв. за шезлонг. До миналата година ивицата се стопанисваше от общината и чадърите бяха безплатни. Новият наемател на плажа е "Булгариен директ райзен". 

Цените за сянка във Варна на плажовете "Бриз", "Буните", "Офицерския", "Рибарския". "Централен" и "Южен" плаж остават без промяна - по 5 лв. за шезлонг и чадър. В курорта Златни пясъци цената на сянката остава по 8 лв., както и през миналата година.

Вижте още

Община Петрич организира кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата

В тази връзка Община Петрич ще създаде мобилен събирателен пункт за безвъзмездно предаване на опасни отпадъци в т.ч.живак и живакосъдържащи уреди (с изключение н....

Добави Коментар

CAPTCHA