Сряда 19, Декември 2018
Горещи Новини
Начало / Колко ще струва абитуриентският бал тази година? (СМЕТКИ)

Колко ще струва абитуриентският бал тази година? (СМЕТКИ)

Вече сме в сезона на абитуриентските балове. Понякога подготовката за тази вечер продължава с месеци. По традиция по-голямо е суетенето около подготовката на момичетата. Основният разход при тях е роклята – цените варират много, но средно са между 280 и 700 лв. 
Но има и много други детайли в тоалета на дамите – обувките, които са около 100 лв., професионален грим и прическа, бижута – над 100 – 150 лв., чанта – поне 50 – 60 лв. Така общата цена за момичетата в икономичен до среден вариант е между 700 и 1500 лв., съобщава bTV. 
При момчетата нещата изглеждат по-лесни, тъй като няма толкова много детайли, но пък също изборът е много важен. Най-голямо внимание се отделя на костюма, който е и най-скъпият елемент от подготовката на абитуриента – цените при не най-скъпите варианти са между 350 и 500 лв. 
Има разходи за обувки – над 100 лв., вратовръзка или папионка – 30 – 35 лв., и риза, където диапазонът в цените е голям, но средната е 60 – 70 лв., колан. 
Общата цена в по-скромен бюджет за момчетата е между 550 – 900 лв. 
И това са само разходите по облеклото на децата. Има разходи за куверта за вечерта, за допълнителни почерпки, за екскурзии... Съветът на коафьора Георги Петков е прическата на дамите за вечерта на бала да бъде съобразена освен с тоалета и с височината и фигурата на момичето.  Неговите наблюдения са, че момичетата започват да се боядисват от 16-годишни. Все още е модерен цветът омбре – преливащи цветове, както и медният цвят. Дизайнерът София Борисова съветва тоалетът за бала да бъде съобразен с телосложението, цвета на кожата и да подчертава младостта на абитуриентите.
Вижте още

Александър Вучич положи клетва като президент на Сърбия

Новоизбраният президент на Сърбия Александър Вучич положи клетва на специална сесия в парламента, предава радио B92.„Заклевам се, че ще посветя всичките си усили....

Добави Коментар

CAPTCHA