Събота 21, Юли 2018
Горещи Новини
Начало / Колите ще се регистрират по нов начин от 27 декември

Колите ще се регистрират по нов начин от 27 декември

От 27 декември продавачите на автомобили вече няма да бъдат длъжни да представят пред „Пътната полиция“ договор за покупко-продажба. Тогава трябва да заработи електронната система за връзка между полицията и нотариусите, съобщи началникът на "Пътна полиция" комисар Бойко Рановски пред БНР. Регистрацията вече ще прави купувачът.

След 27-ми купувач на МПС, което е било регистрирано в България, а също така и всеки български гражданин, който е купил превозно средство от Европа, трябва в срок от един месец да регистрира закупеното МПС.

"Към момента няма срокове, в които превозното средство да бъде регистрирано. Изтече ли едномесечният срок, ако не е извършена пререгистрация на превозното средство, не е сменено свидетелството за регистрация, купувачът подлежи на санкция през вторият месец. А след изтичане на втория месец - автоматично, служебно му се прекратяваше регистрацията", разясни Рановски.

Годишно в България над 350 000 превозни средства сменят собственика си.

Вижте още

Втори ден на студентски гняв заради прегазената Фатиме

Тази сутрин стотици студенти, преподаватели от ЮЗУ и жители на квартал "Освобождение" в Благоевград се събраха на протестно бдение срещу безобразията на пътя. По....

Добави Коментар

CAPTCHA