Понеделник 25, Май 2020
Горещи Новини
Начало / Кметът на Петрич укротява грозни изцепки за болен от коронавирус

Кметът на Петрич укротява грозни изцепки за болен от коронавирус

„Нека бъдем хора и се замислим – как бихме реагирали, ако петричанин бъде изгонен от болница, в която се лекува, само защото не е от същия град. Говорим за човечност, морал и хуманност в тази криза, а някои имат различно от това поведение“. Това обръщение към съгражданите си направи кмета на Петрич Димитър Бръчков провокиран от грозни думи и призиви да бъде изгонен пациент болен от коронавирус от Сандански, който е настанен за лечение в петричката болница. Страхът на хората да не бъдат заразени ги доведе до там да стигат до крайности,но подобно нещо става за първи път.

Кметът Бръчков се наложи да успокои обстановката в града като заяви още,че само преди седмица петричанин със симптоматика за коронавирус е бил в две отделения в Сандански – Вътрешно и Кардиологочино. Не е изгонен от никой. Освен това той припомни и заповедта на МЗ, че всеки съмнителен пациент, влизащ през ГКПП „Кулата“ се настанява пак в Петрич, защото е най-близкото Инфекциозно отделение.
Кметът насочи внимание и към зачестилите псевдо обаждания на спешният телефон на Общинския кризисен щаб.

„Това се случва с цел провокация, което е лош сигнал от страна на някои граждани, а тонът беше зададен преднамерено. Ще си позволи ли някой да заиграва със спешния телефон 112 или националния за коронавирус? Това са телефони за сигнали, не за пиар“, подчерта кметът на община Петрич Димитър Бръчков и риторично попита: кой ще носи отговорност, ако държи линията на Щаба заета, а в този момент гражданин иска да подаде сигнал и не може да се свърже? По думите му политическото и личностно опозиционерство в този момент на криза предизвикват само срам. Кметът беше категоричен, че информация за работата на Общинския кризисен щаб е достъпна на страницата на Община Петрич.

По информация на кмета Димитър Бръчков 400 души в община Петрич са под карантина към днешна дата, а 10 проби за коронавирус са изпратени за изследване – всички с отрицателен резултат. 296 са имената, подадени от РЗИ – Бл-д за лица, които трябва да са под карантина, останалите са по сигнали на граждани и кметове на села. „Връчили сме им протоколи за задължителната карантина, която трябва да спазват“, посочи кметът и допълни, че опасни са тези, които не я спазват или не са подали коректна информация при прибирането си в България.

*trud.bg

Вижте още

Деца изрекоха клетвата на Апостола пред неговия паметник в двора на СУ „Васил Левски”село Коларово, община Петрич

Патриотичната инициатива по повод 181 години от рождението на Васил Левски включи също поход в подножието на планина Беласица с развяти национални трикольори. Де....

Добави Коментар

CAPTCHA