Сряда 16, Януари 2019
Горещи Новини
Начало / Кандидат за президент на Мексико предложи на крадците да се режат ръцете

Кандидат за президент на Мексико предложи на крадците да се режат ръцете

"На крадците трябва да се режат ръцете",  заяви кандидат за президент на Мексико в първия кандидат-президентски телевизионен дебат, провел се вчера вечерта, предаде Ройтерс.

"Трябва да режем ръцете на онези, които крадат. Това е толкова просто", заяви 59-годишният независим кандидат за президент Хайме Родригес Калдерон. Предложението му породи недоумението на модераторката на дебата Денис Меркер, която на два пъти го попита дали говори сериозно. Той два пъти й обясни, че е имал предвид точно това, което е казал.

След това необичайно предложение в интернет се появиха карикатури на Родригес Калдерон. На тях неговият лик е поставен върху тяло на ислямист, който отсича ръката на мъж.

Хайме Родригес Калдерон, известен с прякора Ел Бронко (в превод Мустанга) е поставян в социологическите допитвания на пето място измежду кандидатите за президент.

Дебатите бяха фокусирани основно върху борбата с престъпността.

Всички кандидати обаче постигнаха съгласие, че досегашната политика в борбата с престъпността е претърпяла провал, предаде АП. Президентските избори в Мексико са на 1 юли, припомнят агенциите.

Вижте още

При полицейска акция край Благоевград вчера! Задържаха двама с над 100 грама хероин

В рамките на проведена вчера специализирана полицейска операция по противодействие на наркоразпространението са задържани двама мъже. М.А./39 г./ и Д.Р./27 г./ пътува....

Добави Коментар

CAPTCHA