Понеделник 17, Декември 2018
Горещи Новини
Начало / Кампанията "С тениска на бала" продължава и тази година

Кампанията "С тениска на бала" продължава и тази година

За пета поредна година се провежда кампанията "С тениска на бала", организирана от БЧК. Който желае, може да подкрепи абитуриент в нужда, а с парите от продадените тениски се отпускат стипендии на първокурсници без родители, избрали да продължат образованието си в български висши учебни заведения.
 
До момента са отпуснати 141 стипендии, всяка от тях на стойност 2000 лв., които се получават на три етапа. През миналата година със стипендии са били подкрепени 40 абитуриенти, а колко ще са през тази, ще зависи от събраната сума, обясни директорът на Столичната организация на Червения кръст Петранка Недялкова.
 
Според Мино Караджов, който е едно от лицата на компанията, скъпите дрехи и коли за бала са излишен лукс, който не ни прави щастливи.
 
Тениските струват 20 лв. и могат да се купуват не само от абитуриенти, но и от техни близки.
 
Условията, на които трябва да отговарят първокурсниците, за да получат стипендия, както и цялата информация за кампанията, може да се види на сайта www.steniskanabala.bg.

Вижте още

Борисов: Коалицията е стабилна

Управляващата коалиция е стабилна, неразбирателствата са изгладени, изготвен е график за срещи между парламентарните групи на Патриотите, ГЕРБ и правителството....

Добави Коментар

CAPTCHA