Сряда 16, Януари 2019
Горещи Новини
Начало / Как да използваме оптимално минералната вода, която извира в България?

Как да използваме оптимално минералната вода, която извира в България?

България все още няма спа дестинация, сертифицирана с Европейски знак за качество. Това стана ясно от думите на председателя на Съюза по балнеология и спа туризъм Сийка Кацарова.
 
На петия годишен конгрес на Съюза една от водещите теми на дискусиите ще бъде как да използваме оптимално огромното количество минерална вода, която извира у нас, коментира още тя.
 
България е на второ място в Европа по наличие на минерални извори след Исландия. Водите са разположени на територията на цялата страна,, припомни Кацарова.
 
"Последните 10 години се направиха основно частни инвестиции в изграждане на материална база, но тепърва предстои работи за това как ние ефективно да използваме минералните води. На редица общини им е трудно сами да инвестират в рехабилитация на водопроводната мрежа и инфраструктурата около минералните извори, която е в трагично състояние в над 60% от българските общини", поясни тя."Нужни са средства, нужна е специално разработена програма, имаме добри примери. Но като цяло на територията на страната ние имаме нужда от държавна подкрепа. Държавата да сложи приоритет на туризма и в частност на балнео- и спа туризма, да се кандидатства за програми за рехабилитиране на водопроводните системи и рехабилитиране на изворите", обобщи Кацарова.
 
Петият кoнгрес на Българския съюз по балнеология и спа туризъм ще се проведе в края на септември. Той ще бъде открит от министъра на туризма Николина Ангелкова и президента на Европейската спа асоциация Тиери Дюбоа.

Вижте още

Разгадаха мъжката любов към дамските задни части

Въпросът дали харесват повече дамските гърди или задни части често се задава на мъжете.За мъжкото предпочитание към "благородното продължение на гръб....

Добави Коментар

CAPTCHA