Понеделник 22, Октомври 2018
Горещи Новини
Начало / Какво време да чакаме за Гергьовден и почивните дни?

Какво време да чакаме за Гергьовден и почивните дни?

През следващите дни до събота, включително, времето ще е топло, с температури от 25 до 30 градусаслънчево предимно до обяд, но с повече облаци следобед над планините на Западна България.
 
На отделни места в този период ще первали и прегърми, но ще е за кратко.

пролет
Thinkstock/Getty Images

В неделя, на Гергьовден времето ще се развали. Атмосферата ще се лабилизира значително и на много места в страната ще има гръмотевични бури, усилване на вятъра. На изолирани места са възможни, дори и градушки. Процесите ще са особено активни в следобедните часове и преди полунощ, най-вече над планинските райони. Много е възможно военният парад в София да бъде на дъжд.
 
Следващата седмица се очаква дневните температури да се понижат с 4-5 градуса, да е малко по-хладно.
 
Понеделниквторник и сряда ще бъде по-стабилно време.

пролет поляна слънце
Thinkstock/Getty Images

Но във втората половина на следващата седмица, от четвъртък до неделя отново се очаква да има повече превалявания и на повече места в следобедните часове.
 
Така в първото десетдневие на месец май времето ще е нестабилно, с повече дъжд и малко по-ниски температури.

дъжд чадър

Вижте още

Административен съд Благоевград отмени заповед на предходното управление в Петрич, която касае имота отреден за градски парк

Делото беше образувано по внесена жалба от един от съседите на имота, който община Петрич предвижда за градски парк. Това е фирмата „СОД - 2004” ЕООД . Мотивите н....

Добави Коментар

CAPTCHA