Понеделник 24, Септември 2018
Горещи Новини
Начало / Кабинетът осигури финансирането на жп линията до Македония

Кабинетът осигури финансирането на жп линията до Македония

Правителство одобри днес промени в европейската програма за транспорт и инфраструктура, с които ще бъде прецизиран обхватът на заложените за финансиране жп проекти.

Промените предвиждат разширение в обхвата на проекта за подготовка на жп линията Радомир - Гюешево. С окрупняването на проекта по цялото направление София - Перник - Радомир - Гюешево - граница с Македония ще бъдат увеличени реалните ползи от изпълнението му.

От оперативната програма отпадат жп участъци, за които вече има осигурено финансиране от Механизма за свързана Европа. Това са жп отсечките Волуяк - София - Елин Пелин, Костенец - Септември и жп възел Пловдив.

Изграждането на Интермодален терминал в Русе отпада от обхвата на програмата, поради необходимост от допълнително проучване за развитие на товарните превози по направлението Север - Юг, което да определи ефективността на такъв тип съоръжение, разположено в Русе. По ОПТТИ ще бъде финансиран проект „Проучване за развитие на жп направление Север-Юг“.

Промените включват още изменение в проекта за реконструкция на гарови комплекси по основната TEN-T мрежа, като жп гара Чирпан се заменя от жп гара Карнобат. В проекта за модернизация са включени още жп гарите Стара Загора, Нова Загора, Казичене, Искър и Подуяне.

Вижте още

Жена от Благоевград е станала жертва на телефонна по схемата за получаване на печалба от томбола

Жена е станала жертва на телефонна по схемата за получаване на печалба от томбола. В Първо Районно управление „Полиция” - Благоевград е получен сигнал от 42-го....

Добави Коментар

CAPTCHA