Сряда 08, Април 2020
Горещи Новини
Начало / Интервю с Надежда Радева: Кошмарът, който ме вдъхнови да напиша книга

Интервю с Надежда Радева: Кошмарът, който ме вдъхнови да напиша книга

Разкажи нещо повече за себе си? Как започна всичко?
Всичко започна на 15 години, един ден след като се бях върнала от екскурзия с класа до Банско. Започнах да си фантазирам разни неща, които ми се искаха да се бяха случили и не можах да заспя докато не станах от леглото. Започнах съвсем несъзнателно да описвам това, което ми се въртеше в глава. Няма да лъжа, от началото беше доста зле, но не спрях. Така една година продължих да пиша първата ми идея за книга през часовете в гимназията и давах на моите приятелки да четат. Радвах се, когато виждах, че им е интересно и това ми даде сила да продължа. След това на 16 години сънувах сън, който винаги ще помня и който ме промени изцяло. 


Защо избра точно писането?
Никога не съм мислила, че писането ще се превърне в моята страст. От малка не съм проявявала такива творчески наклонности, по-скоро исках да стана спортистка! Това нямаше как да се случи, защото никога не се отдавах само на един спорт, а обичах да опитвам най-различни. Малко по-късно открих любовта си към творчеството, което ми бе трудно да призная и още по-трудно да покажа на света. Ако кажа, че винаги съм била уверена в себе си, много ще излъжа. Две години се опитвах да забравя, че изобщо някога съм искала да се занимавам с това. Едва преди няколко месеца взех решението, че повече не мога да живея така. 


Какво те вдъхновява?
Любовта, живота, семейството, приятелите, непознати, някоя специфична емоция или непознато чувство у даден човек. Борбата със собствената ми неувереност също съм засегнала в някои от произведенията. Най-важното за мен от всички тях тепърва предстои да публикувам. Остава само да довърша последната, финална част от трите стихотворения, олицетворяващи по художествен начин вътрешната ми борба със съмнението, че не съм достатъчно добра.Разкажи ми малко повече за първата си книга. Защо точно ,,Кошмарът‘‘?
Заглавието избрах от кошмарът, който ме вдъхнови да я напиша. Беше най-реалистичният сън, който някога съм имала. Някакво необяснимо чувство ме подтикна да го преразкажа, а то се превърна в цяла книга, която пишех безотказно цели 2 години. Исках да напиша книга, която да забавлява, да включва части от различни жанра и накрая, ако може, да помогна на хората да се замислят за някои важни неща в живота. Тя е фантастика, с много екшън, секс, непредсказуеми моменти и философия над живота. 

Кой е любимият ти автор?
Това е въпросът, на който ми е най-трудно да отговоря! Любимият ми автор обикновено е последният, който съм чела. Изброените са автори, на които съм чела повече от една книга или такива, които в даден момент са променили много живота ми: Робърт Кийосаки, Наполеон Хил, Дейл Карнеги, Шери Аргов и Елиф Шафак. 

Как взе решение да направиш собствен сайт?
Винаги съм си мечтала да имам собствен сайт. Когато най-накрая взех окончателното решение да предприема тази стъпка, се обърнах към Слав Славчев, защото знаех, че той ще измисли най-доброто решение за това. В последствие разбрах, че те двамата със Стоян заедно ще ми го направят и много се зарадвах. Кари направи невероятната корицата, а Боби направи прекрасните снимки. Всички те се справиха страхотно и оказаха много голяма подкрепа за мен преди, по време на и след пускането на сайта и се радвам, че имам приятели като тях.


Имаш ли планове, след завършване на книгата да я издадеш печатно?
Разбира се! Това ми е целта. Тя е завършена вече.


Какво за теб е любовта?
Не съм убедена, че мога да дам точен отговор на този въпрос, въз основа на стихотворенията и разказите, в които изразявам най-различните си чувства по този въпрос. Накратко-това е най-прекрасното нещо в живота!

Какви планове имаш занапред?
Плановете ми са да намеря баланс във всички сфери на живота. Целта ми е да дам всичко от себе си да се развия в професионален план, в това което най-много обичам и ме прави щастлива. Също така искам да запазя хармонията със себе си, семейството, приятелите, университета и не на последно място-моята любов. 

Какво ще посъветваш твоите читатели?
Ще ги посъветвам никога да не се отказват от мечтите си и това което обичат поради неувереност дали ще успеят. Според мен не си струва само да се измъчваш от съмненията какво ли би могло да стане, ако просто опиташ. По-добре да го направиш и да се провалиш, отколкото да не можеш да спиш нощем, мислейки си как си могъл да постигнеш своите мечти. За това сме дошли на тази земя-да бъдем щастливи и да правим другите хора щастливи. А какво по-голямо щастие има от това да вършиш нещо, което прави теб и всички останали хора щастливи? 

Много ще съм щастлива ако се абонирате за бюлетина ми! Така ще ми помогнете да разбера, че ви е било интересно и ще се доближим малко повече към издаването на книгата. 

Вижте още

Откриха и унищожиха над 1 тон канабис в землището на село Беласица

Сериозен удар върху наркопроизводството в Петричко нанесоха вчера гранични полицаи от Петрич, те откриха и унищожиха над 1 тон готов за бране канабис в землището....

Добави Коментар

CAPTCHA