Понеделник 25, Май 2020
Горещи Новини
Начало / Извънредно положение в Македония, пожарите взеха жертва

Извънредно положение в Македония, пожарите взеха жертва

Поради огромните горски пожари в две общини в Република Македония - Чашка и Македонски брод, бе обявено извънредно положение, което ще продължи поне 30 дни.

Това съобщи вътрешният министър Оливер Спасовски. След заседанието на Комитета за управление на кризи бе взето решение да се поиска и участието на армията в гасенето на пожарите и търсене на международна помощ. 

Пожарите взеха една жертва.

По данни на вътрешното министерство е намерено обгоряло човешко тяло в района на село Люботен, съобщи NOVA.

Според спасителните екипи най-тежко е положението в югозападната част на столицата Скопие - в селата Могилец и Калугерец. През последните 24 часа пожарът се разрасна и в друго скопско село Морани и в каньона Матка, който също се намира недалеч от града.

Министърът на вътрешните работи припомни, че в потушаването на пламъците участват спасителни екипи от България и Турция. Той призова гражданите да подават сигнали до вътрешното министерство и горските стопанства за предотвратяването на по-големи инциденти. 

Вижте още

Най-странните женски „техники“ за бързо забременяване

Според проучване, публикувано в сайта за родилки Channel Mum, на въпроса "какво трябва да се направи след секс за бързо забременяване", 3 процента от британките отговор....

Добави Коментар

CAPTCHA