Понеделник 15, Октомври 2018
Горещи Новини
Начало / Идея: Шофьорските курсове да минат онлайн

Идея: Шофьорските курсове да минат онлайн

От Асоциацията на преподавателите по авто-мото подготовка предлагат част от теоретичните курсове за шофьори да минат онлайн. Друга идея е маршрутът по време на изпита по кормуване да се  задава предварително и да се следи с GPS. Това съобщи председателят на асоциацията Йонко Иванов след среща вчера със зам.-министъра на транспорта Ангел Попов, съобщава Дарик.

Друго от предложенията е наказанията по време на шофьорски изпити да са конкретно разписани и да не дават възможност за преценка на изпитващия.

В момента наказанието за много от нарушенията варира например между 1 и 3 точки, което дава възможност за злоупотреби.

По сегашната методика някои наказания са така разписани, че оставят прекалено голяма свобода на изпитващите, смята зам.-министърът на транспорта Ангел Попов. "Когато той допусне грешка, тя да бъде фиксирана с точно определен брой точки, които му се отнемат, а не изпитващият да има право да избира по лична преценка", коментира Попов.

"По сега съществуващата методика за изпит, ако вие на заден ход докоснете тротоара, за да спрете, трябва да бъдете скъсан. А ако застанете на едно място за паркиране, ще видите, че всеки един докосва тротоара", коментира Йонко Иванов.

Друго предложение е изпитните автомобили да са държавни, а не на инструкторите. Според Йонко Иванов това обаче ще докара допълнителен стрес на курсистите.

"Тези автомобили са различни от автомобилите, на които човек се е подготвил - и по начин на управление, и по габарити. Това не е човек, който е взел изпита и има шофьорска книжка. Това е човек, който се явява на изпит и напрежението е много по-голямо", посочи той.

Вижте още

Лиляна Павлова съобщи кои са приоритетите за европредседателството

Кохезионната политика на Европейския съюз, Западните Балкани, сигурността и стабилността, както и икономическият растеж с фокус върху единния цифров ....

Добави Коментар

CAPTCHA