Събота 25, Май 2019
Горещи Новини
Начало / Идея: Да създадем карта на 100-те европейски туристически обекта

Идея: Да създадем карта на 100-те европейски туристически обекта

По примера на стоте национални туристически обекта в България министърът на туризма Николина Ангелкова лансира идеята за създаване на карта със 100 европейски туристически обекта. Те ще обединят историческите обекти, включени в листата на ЮНЕСКО на световното културно наследство. Идеята беше обявена на министерската конференция "Туризъм и икономическо развитие" в София в рамките на българското председателство на Съвета на ЕС.
 
„С колегите министри днес обсъдихме идея за създаване на своеобразна карта на 100-те европейски туристически обекти, която символично да наречем Софийска карта на 100-те европейски туристически обекти. Тя стъпва на опита на България в популяризирането на нейните важни 100 национални обекта, която е уникален български принос в туристическото движение“, разясни родният министър.
 
Картата ще е базирана на обектите от списъка на ЮНЕСКО.
 
По думите на Ангелкова националната карта е имала огромен успех в страната ни и е увеличила значително посещенията в културно-историческите обекти и привлича интереса на младите хора. „Това ни вдъхнови да предложим тази инициатива да се осъществи и в европейски мащаб, стъпвайки на обектите включени в списъка на ЮНЕСКО“, каза още Ангелкова.
 
Идеята е с европейската карта да се постави фокус върху културата на Стария континент. Все още не е ясно обаче кой ще изготви тази карта и в какъв срок.

Вижте още

Няма закрити училища през годината в областта

Няма закрити училища през годината в областта. Това каза за Радио „Фокус“ – Пирин Методи Попов, началник отдел „Инспектиране и организационно-методическ....

Добави Коментар

CAPTCHA