Събота 23, Февруари 2019
Горещи Новини
Начало / Здравни инспектори от Благоевград протестират символично заради ниски заплати

Здравни инспектори от Благоевград протестират символично заради ниски заплати

Здравни инспектори от Регионалната здравна инспекция в Благоевград днес поставиха стикери с надпис "Протест" на реверите си, заради ниските си заплати. Те настояват достойно заплащане на труда им и са категорични, че месечните им възнаграждения не са променяни от десет години.

„Имам 15 години стаж в здравната инспекция в Благоевград. Чисто получавам едва 513 лева месечно, което почти като минималната работна заплата. В същото време работата ни е отговорна и включва голям брой дейности", заяви Надя Гогова, служител в РЗИ.

"Инициативата за протеста тръгна от нас, много наши колеги в страната я подеха, някои ще протестират ефективно”, споделиха простестиращите здравни инспектори от Благоевград.

Те са получили уверение от ръководството на РЗИ-Благоевград, че ще получат 18% увеличение на заплатите с мартенските си заплати. Не е много, но се надяваме, че това е началото към признанието и уважението на държавата към нашия труд. Ние точно това искаме – достойно заплащане”, увериха служителите.

Всички протестиращи са категорични, че си запазват правото на ефективни протестни действия, ако не получат обещаното увеличение на месечните си възнаграждения. 

Вижте още

Ловец се простреля по невнимание

31-годишен мъж се простреля по време на ловен излет. Инцидентът е станал на 18 август около 9 часа в местността „Джеленица“, землище на санданското село Кашин....

Добави Коментар

CAPTCHA