Понеделник 22, Октомври 2018
Горещи Новини
Начало / Здравни инспектори от Благоевград протестират символично заради ниски заплати

Здравни инспектори от Благоевград протестират символично заради ниски заплати

Здравни инспектори от Регионалната здравна инспекция в Благоевград днес поставиха стикери с надпис "Протест" на реверите си, заради ниските си заплати. Те настояват достойно заплащане на труда им и са категорични, че месечните им възнаграждения не са променяни от десет години.

„Имам 15 години стаж в здравната инспекция в Благоевград. Чисто получавам едва 513 лева месечно, което почти като минималната работна заплата. В същото време работата ни е отговорна и включва голям брой дейности", заяви Надя Гогова, служител в РЗИ.

"Инициативата за протеста тръгна от нас, много наши колеги в страната я подеха, някои ще протестират ефективно”, споделиха простестиращите здравни инспектори от Благоевград.

Те са получили уверение от ръководството на РЗИ-Благоевград, че ще получат 18% увеличение на заплатите с мартенските си заплати. Не е много, но се надяваме, че това е началото към признанието и уважението на държавата към нашия труд. Ние точно това искаме – достойно заплащане”, увериха служителите.

Всички протестиращи са категорични, че си запазват правото на ефективни протестни действия, ако не получат обещаното увеличение на месечните си възнаграждения. 

Вижте още

83-годишна жена е с опасност за живота, след като е блъсната от лек автомобил в Петрич

83-годишна жена е с опасност за живота, след като е блъсната от лек автомобил в Петрич, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР – Благоевград. На 18 септември 2017....

Добави Коментар

CAPTCHA