Понеделник 25, Март 2019
Горещи Новини
Начало / За 13 177 504.12 лв. стартира ремонтът на площада в Благоевград

За 13 177 504.12 лв. стартира ремонтът на площада в Благоевград

Стартира същинският ремонт на площада в Благоевград.

Днес багер и работници влязоха при фонтана в подлеза на централния площад и започнаха да отстраняват старите плочки. Припомняме, че първа копка на мащабният проект бе направена на 19 октомври 2017 година, но досега по площад „Георги Измирлиев“ не бе работено, за да не се пречи на коледно-новогодишните празненства.

Ремонтът на площада е част от мащабен проект на обща стойност 13 177 504.12 лв., който включва няколко дейнсти, а именно:

„Обновяване и облагородяване на площад „Георги Измирлиев – Македончето“, реконструкция на площадното, подплощадното пространство и фонтаните, художествено осветление в централна градска част между сградите на Общинска администрация – Благоевград, Драматичен театър „Никола Вапцаров“, Регионална здравна инспекция, сградата на Американски университет в България и хотел „Ален мак“.

Благоустрояване на ул. „Марица” в участъка от бул. „Св. Димитър Солунски” до ул. „Иван Михайлов“;

Изграждане на велосипедна алея, свързваща бул. „Св. Димитър Солунски” с ул. „Даме Груев”, бул. „Васил Левски”, бул. „Св. Св. Кирил и Методий” – до хотел „Ален мак” и от ул. „Марица” до ул. „Иван Михайлов“;

Благоустрояване на IV-ти микрорайон в Благоевград, включително рехабилитация и реконструкция на улици, енергоспестяващо улично осветление и озеленяване в района на ул. „Ветрен” до ЮЗУ „Неофит Рилски”.

Благоустроени ще бъдат шест улици, които са на земна основа (без настилка и без тротоари), а именно: ул. „Ветрен”, ул. „Роден край”, ул. „Черно море”, ул. „Съединение”, ул. „Независимост” и ул. „Руен”.

Вижте още

Проекти за две експериментални кръгови кръстовища влизат в сила от следващата седмица в гр. Петрич

От понеделник, 02.10.2017 г. ще бъдат въведени експериментални кръгови кръстовища на мястото на урегулираните сега със сфетофарни уредби кръстовища между улиците „Р....

Добави Коментар

CAPTCHA