Събота 23, Февруари 2019
Горещи Новини
Начало / За армията трябва да се вземе това, което е ефикасно, евтино и съвместимо с НАТО, уверен е премиерът

За армията трябва да се вземе това, което е ефикасно, евтино и съвместимо с НАТО, уверен е премиерът

Военнослужещите ни са едни от най-добрите, трябва да имат още по-добро въоръжение и това е нещо, по което работим, заяви министър-председателят Бойко Борисов, който днес присъства на закриването на многонационалната съвместна подготовка „PLATINUM LION 2018” на Учебен полигон „Ново село“.
 

пресцентър, Министерски съвет


Премиерът напомни за проектите за кораби, за сухопътни машини и за подмяна на бойната ни авиация, за които трябват няколко милиарда. По думите му е важно да се вземе това, което е ефикасно, евтино и съвместимо с НАТО.
 

пресцентър, Министерски съвет


„С тази съвместна база ние даваме възможност не само на Балканите, а и на Черноморския регион, да води занятия, да се подготвя за възпиране, за отбрана, както и за различни други операции. Начинът на мислене - да се бием помежду си, се променя в общ начин на мислене - да знаем колко всеки един от нас е подготвен и заедно да изграждаме отбранителната система на Балканите и региона“, каза още Борисов.

пресцентър, Министерски съвет


На въпрос на медиите премиерът обърна внимание колко много средства се отпускат за развитие на българските общини. Вчера в Министерския съвет беше кметът на Сопот, който лично благодари за помощта от държавата към общината.
 

пресцентър, Министерски съвет


Премиерът изтъкна, че скоро ще стане готово Антимовото крило на Троянския манастир, който е символ на Троян, а отделно са отпуснати пари и за инфраструктурата в града. В Гоце Делчев няма нещо ненаправено, изтъкна Борисов и добави, че се отпускат средства и за метрото в столицата, както и за културна и градска инфраструктура в Пловдив. Според него е естествено за там, където живеят най-много хора, да се отделят най-много средства.
 

пресцентър, Министерски съвет

Вижте още

Димитър Главчев остава председател на НС

Искането на БСП за оставка на председателя на Народното събрание Димитър Главчев бе отхвърлено. "За“ отстраняването му гласуваха 114 депутати от БСП, ДПС и "Воля", "....

Добави Коментар

CAPTCHA