Събота 23, Февруари 2019
Горещи Новини
Начало / Захариева: Българите ще имат право на 6 месеца престой в Канада

Захариева: Българите ще имат право на 6 месеца престой в Канада

От 1 декември българските граждани вече ще пътуват до Канада без виза. Те имат право в рамките на 6 месеца да престояват в страната, но не и да работят. Свободното посещение може да е с цел туризъм, бизнес, посещение на близки. Това поясни пред БНТ министърът на външните работи Екатерина Захариева.

"Ако гражданите пътуват със самолет, те ще трябва да се регистрират на сайта на канадското министерство на външните работи. Регистрацията важи за 5 години и струва 7 канадски долара. Тя се прави еднократно, още при първото пътуване", обясни външният министър.

Когато се пътува по суша или по море, няма нужда от тази регистрация.

Ако българските граждани искат да работят в Канада, трябва да получат разрешение по съвсем друг ред. Канадското министерство на труда и социалната политика прави проучване.

Относно падането на визите със САЩ Захариева заяви, че продължават дипломатическите усилия в тази посока. Тя изрази надежда, че в рамките на три години това ще се случи.

Вижте още

Испански работодател търси 800 работници за бране на ягоди

Испанска фирма от провинция Уелва търси 800 кандидати за бране на ягоди чрез EURES мрежата на Агенцията по заетостта.Интервютата за подбор ще се проведат в началото ....

Добави Коментар

CAPTCHA