Сряда 03, Юни 2020
Горещи Новини
Начало / Затвориха за кратко летището в Будапеща заради опасно вещество

Затвориха за кратко летището в Будапеща заради опасно вещество

Терминал на летището в Будапеща бе затворен снощи за кратко заради прегряване на контейнер, съдържащ изотоп, съобщи говорител на Унгарската служба за управление на бедствия, цитиран от Ройтерс.
 
Няма изтичане на опасни за здравето вещества, заяви за Ройтерс Мартон Хайду и добави, че Терминал 2B (лат. буква) е бил затворен за улесняване на разследването. "Пътниците са в пълна безопасност", допълни той.

Терминалът бе затворен от 19:30 ч. местно време и до 22:30 ч. бяха засегнати 8 пристигащи и 8 заминаващи полета, каза за Ройтерс говорителят на летището Ласло Курус.
 
Пътниците и екипажът на самолета, който е пренасял контейнера, и пътниците на летището не са в опасност, каза Хайду.
 
Двамата източници не казаха за кой полет и за какъв изотоп става дума.
 
Според Унгарската телеграфна агенция (МТИ) веществото е иридий, поръчан от унгарска компания от руския град Димитровград. Контейнерът е пристигнал в Будапеща вчера вечерта с полет от Истанбул.
 
Габор Касаш, представител на компанията, направила поръчката, е цитиран от МТИ да казва, че повишаването на температурата е нормално, когато такива вещества се превозват. Компанията се занимава с изследване, разработване и произвеждане на радиоизотопи, използвани в здравеопазването, науката и промишлеността.

Вижте още

Валери Симеонов отказва да се извини за думите си за руския патриарх

Вицепремиерът Валери Симеонов няма да се извини за думите си към руския патриарх Кирил. След посещението му у нас той го нарече "второразрядно съветско ч....

Добави Коментар

CAPTCHA