Понеделник 15, Октомври 2018
Горещи Новини
Начало / Заради нашенци забраниха брането на гъби край Драма

Заради нашенци забраниха брането на гъби край Драма

Областната управа в Драма забрани събирането на гъби пачи крак в горите на областта. Специално писмо е изпратено до граничните власти на ГКПП Илинден - Ексохи, като документът е преведен и на български език.

Според твърденията на гръцките власти български граждани ежедневно преминавали в горите по границата, унищожавали популацията гъби от вида пачи крак като злоупотребявали, събирали гъби безразборно и заплашвали природното равновесие. Пак в този документ се споменава, че берачите на гъби, които идвали от България, крадат оставените от местните дървосекачи триони и други инструменти, които били на работните им места.

Забраната за събиране на гъби е до 31 октомври. Областният управител се позовава на директива на ЕС от 28. 12. 1998 година за опазване на естествените местообитания и на дивата природа. От писмото не става ясно какви са санкциите за нарушителите, но то е достатъчно основание за конфискуване на набраните гъби.

Вижте още

Парламентът прие окончателно промени в Кодекса на труда

Парламентът прие окончателно промени в Кодекса на труда, свързани със сезонните работници и служителите на МВР. Те дават възможност работното време по еднодн....

Добави Коментар

CAPTCHA