Петък 18, Октомври 2019
Горещи Новини
Начало / Започва приемът на документи за първата кандидатстудентска сесия в ЮЗУ

Започва приемът на документи за първата кандидатстудентска сесия в ЮЗУ

Днес стартира приемът на заявления за явяване на изпити за първата предварителна кандидатстудентска сесия в Югозападния университет „Неофит Рилски“ – Благоевград. 

Кандидат-студентите, желаещи да се обучават в университета, подават документи за явяване на писмените изпити, които ще се проведат на 24 и 25 март 2018 г. Документите се подават до 22 март в Учебен корпус № 1 на университета (зала 1102А);  онлайн (с изключение на електронните изпити и подаване на документи за кандидатстване) или в кандидатстудентските бюра в страната. Заявления онлайн за явяване на изпити се подават до 20.03.2018 г.(Указания за кандидатстване онлайн може да намерите на адрес: http://ksk.swu.bg). Кандидатстудентските бюра, работещи в други градове на страната, приемат документи до 21.03.2018 г.

На 24 март 2018 г. кандидат-студентите могат да се явят на изпити по български език, история на България, география на България, биология, математика и английски език. На 24 март 2018 г. ще се проведат практическите изпити по вид спорт, по рисуване, по музика за специалностите „Педагогика на музикалното изкуство“, „Изпълнителско изкуство (народни инструменти или народно пеене)“, „Изпълнителско изкуство (поп и джаз пеене)“ и „Електронни технологии в музиката“. На същата дата ще се проведе и практическият комплексен изпит по физическа подготовка.
Кандидатите се явяват в залата най-късно 30 минути преди началото на изпита, като представят лична карта и документ за платена такса.

Междувременно в университета всеки работен петък до 15 юни се провеждат електронни изпити. Заплащането на таксите за електронните изпити става в деня на изпита до 60 минути преди неговото начало.

Втората предварителна кандидатстудентска сесия ще се проведе през месец април.  Желаещите да се явят на изпитите, които ще се проведат на 21 и 22 април 2018 г., могат да подадат своите документи от 10.04.2018 г. до 19.04.2018 г.

Вижте още

Назначават трима обществени възпитатели в Община Разлог

Трима са одобрените обществени възпитатели към Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Община Разлог. Те са Ма....

Добави Коментар

CAPTCHA