Вторник 25, Септември 2018
Горещи Новини
Начало / Започва най-престижното изложение на кучета в САЩ

Започва най-престижното изложение на кучета в САЩ

Близо 3000 хиляди кучета от най-различни породи си дават среща в нюйоркската зала "Медисън скуеър гардън" за най-престижното киноложко изложение в страната - "Уестминстър кенъл клъб дог шоу", предава Ройтерс.

Тази година ще се състезават домашни любимци от 50 американски щата и от 16 страни, сред които Канада, Мексико, Япония, Русия, Австралия, Китай и др. Мнозина определят шоуто като кучешката версия на Олимпийските игри. По ирония на съдбата тази година Зимната олимпиада в южнокорейския град Пьончан съвпада с провеждането на "Уестминстър кенъл".
 
В двата дни на състезанията ще участват 2882 кучета, като през 2017-а техният брой беше 2798. На изложението са представени 201 породи, които по традиция са разделени в седем групи. Победителите във всяка от категориите след това се срещат на финала, за да бъде определено четириногото, носител на голямата награда, трофея "Най-добър в шоуто". Миналата година победител стана женската немска овчарка Румър.

Вижте още

Ръст на руските и немските туристи на Българското черноморие

За 44% ръст на търсенето на почивка у нас от страна на руските туристи съобщи ресорният министър Николина Ангелкова. По думите й засега материализирането на ....

Добави Коментар

CAPTCHA