Неделя 21, Юли 2019
Горещи Новини
Начало / Започват проверки в Дневните центрове за деца с увреждания

Започват проверки в Дневните центрове за деца с увреждания

Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) започна проверки в Дневните центрове за деца/младежи с увреждания (ДЦДМУ), съобщиха от пресцентъра на агенцията.
 
Целта на инспекциите е да бъде направен актуален преглед на състоянието и качеството на услугите за деца с увреждания, предоставяни от общини и лицензирани доставчици на социални услуги. Ще бъдат изследвани мерките за осигуряване на социални, здравни и интегрирани здравно-социални услуги за деца.
 
Проверката ще обхване 91 дневни центъра и ще приключи в края на септември 2018 г. Тя ще бъде извършена чрез проучване на документацията, анонимно анкетно проучване, беседи с персонала и потребителите, наблюдение на материалната база и работата.
 
След приключване на проверките ще бъде изготвен анализ и ще бъдат направени предложения за подобряване на качеството на услугата. Информацията ще бъде предоставена на министъра на труда и социалната политика и на кметовете на общини.
 
Председателят на ДАЗД д-р Елеонора Лилова и главният директор на дирекция "Контрол по правата на детето" Камелия Николова инспектираха дейността на ДЦДМУ "Свети Врач" в София. Услугата се посещава от 31 деца, с които работят 8 специалисти - психолози, социални педагози, рехабилитатор.
 

Вижте още

70 работодатели са платили дължимите заплати на служителите си след законови промени

Седемдесет работодатели са платили дължимите заплати на своите работници от началото на годината до момента, под натиска на опасността да бъде инициира....

Добави Коментар

CAPTCHA