Четвъртък 20, Юни 2019
Горещи Новини
Начало / Жители на петричкото село Рупите благодарни на община Петрич за извършеното бетониране на ул. "Св. Св. Кирил и Методий"

Жители на петричкото село Рупите благодарни на община Петрич за извършеното бетониране на ул. "Св. Св. Кирил и Методий"

Днес ни потърсиха жители на петричкото село Рупите, които са изключително доволни от свършеното от община Петрич. Само преди дни бе завършено бетонирането на улица "Св. Св. Кирил и Методий" в селото. Живущите на тази улица се обърнаха към нас, за да благодарят на община Петрич и на кмета Димитър Бръчков за стореното. Ето какво споделиха те пред нас: "Благодарим на общината и на кмета Бръчков за това, което обещаха и изпълниха. Решиха кардинално един от основните ни проблеми.

Години наред ние живеещите в селото и най-вече на тази улица бяхме подложени на ежедневно мъчение. Тук нямаше никаква настилка, беше само пясък и през лятото при преминаване на кола всичко беше облаци прах. Пролетта, есента и зимата пък бяха истински кошмар за нас. Локви пълни с вода, кал до коляно, затъване на автомобили и какво ли още не." - коментира 57 годишен мъж от селото.

Друг жител на селото пък живеещ от години в чужбина, дошъл си за отпуската бе приятно изненадан от новия път. Той каза, че е на 42 г. и не помни в селото да се е полагало толкова много за облагородяването на една улица. Мъжът дори лаконично подхвърли, че: "Лека по-лека селата ни се превръщат в Европейски. Такива, каквито съм виждал в чужбина. 30 години чакаме бетониране на тази улица".

Така с подновена настилка на една от най-натоварените улици в селото, жителите му се готвят да отпразнуват ежегодния си традиционен събор, който ще бъде проведен на 11 и 12 август.

Източник: struma.com

Вижте още

Косово – Исландия 1:2 /репортаж/

Другият двубой, който имаше отношение към разпределението на местата в челото в група I, се игра в Шкодра, където головете на Исландия през първото полувреме се ....

Добави Коментар

CAPTCHA