Понеделник 25, Май 2020
Горещи Новини
Начало / ЕС финансира извънредно Гърция заради бежанската криза

ЕС финансира извънредно Гърция заради бежанската криза

Представители на Европейската комисия обявиха ново извънредно финансиране за Гърция, за да помогнат на страната да се справи с бежанската криза.

Атина ще получи 209 млн. евро ($243 млн.), за да премести бежански семейства от лагери в апартаменти и да им осигури предплатени карти. Това заяви еврокомисарят за хуманитарна помощ и управление на кризисните ситуации Христос Стилианидис, предава Anadolu Agency. „Нашето ново финансиране е основна промяна как доставяме помощ и променяме живота на хората”, заяви той и добави: „Целта на тези нови проекти е да изкара бежанците от лагерите (…) и да им помогне да имат по-сигурен и нормален живот”.

Европейският комисар за миграцията Димитрис Аврамопулос коментира, че Гърция вече е получила около 1.3 млрд. евро ($1.5 млрд.) помощ за управление на кризата. „Проектите, стартирани днес са част от нашата по-широка подкрепа към страната, но също към тези, които имат нужда от нашата защита”, каза той.

Новото финансиране увеличава повече от два пъти извънредната подкрепа, осигурена на Гърция от началото на бежанската криза през 2015 г., обясни Аврамопулос.

Вижте още

Бременна българка изчезна в Крит, откриха мъжа й обесен

37-годишна българска изчезна на гръцкия остров Крит. От близо седем години Десислава Илиеваимала връзка с гръцки гражданин и била бременна от него, съобщи ....

Добави Коментар

CAPTCHA