Неделя 19, Май 2019
Горещи Новини
Начало / Държавно първенство по плуване ще се проведе в Благоевград

Държавно първенство по плуване ще се проведе в Благоевград

Държавно лично отборно първенство по плуване „Деца“ 12-годишни ще се проведе от 14 юли до 16 юли в закрития плувен басейн в Спортен комплекс „Пирин“ - Благоевград. Това съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград. Официалното откриване на събитието е от 17.00 часа на 14 юли. Турнирът е част от календара на Българската федерация по плувни спортове, а съорганизатори на събитието са Община Благоевград, Спортен комплекс „Пирин“ и ПК „Пирин“. Държавното лично отборно първенство за деца е едно от състезанията от висок ранг, които се провеждат в Благоевград. От висок клас е и Международният турнир "Пирин - Благоевград", който се проведе през февруари месец тази година. Неговото първо издание бе през април 2015 г. и в областния център на Пиринско пристигнаха стотици гости от страната и чужбина. 
Плувният басейн в Спортен комплекс „Пирин“ беше открит в края на 2015 година, в резултат на целенасочената политика, водена от кмета на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов, за подкрепа и развитие на спорта в града. Съоръжението отговаря на всички изисквания за провеждане на национални и международни турнири. Басейнът е с размери 50X25. 

Вижте още

Московиси иска Еврозоната да има отделен парламент и бюджет

Еврозоната трябва да има собствен парламент, отделен бюджет и финансов министър. Това става ясно от думите на еврокомисаря по икономическите и финансови въпроси....

Добави Коментар

CAPTCHA