Вторник 22, Януари 2019
Горещи Новини
Начало / Дубай ще строи втора Венеция (снимки)

Дубай ще строи втора Венеция (снимки)

В Дубай ще бъде изграден плаващ град, наречен Плаващата Венеция. Компанията Kleindienst Group обяви плановете си за изграждането на проекта за град на водата, който ще бъде построен на 4 км от крайбрежната линия на Дубай.

Оценена на 2,5 милиарда дубайски денара (680 милиона долара), плаващата Венеция ще бъде разположена до Световните острови, на 4 километра от крайбрежието на Дубай, и ще привнесе автентичен венециански вкус в Близкия изток, се казва в съобщение на компанията, цитирано от Arabian Business.

Луксозният курорт ще може да поеме до 3000 туристи на ден, с хотели, ресторанти и 4 платформи за отдих, едно от които ще е разположена под водата.Гостите ще пристигат с лодка, хидроплан или хеликоптер до главния площад Сан Марко, където ще бъдат посрещани в подводното лоби. Гондоли, внесени специално от Венеция, ще транспортират туристите до техните стаи. Друг вариант за придвижването им е разходка пеша покрай каналите и мостчетата.

Курортът ще има 414 луксозни стаи, или "кабини".

Планира се тук да се провеждат редица фестивали, подобни на тези в италианския град Венеция.

Плаващата Венеция ще разполага и с 24 басейна, някои от които ще са от прозрачни материали, и под тях туристите ще могат да се радват на кораловите рифове. Ще бъдат изградени и 400 000 кв. фута рифове и 12 плажа.Ще има 12 ресторанта и барове, от които три ще са под водата. Ще има и плаващ подводен спа център.

Според компанията-изпълнител на проекта, Плаващата Венеция ще може да издържи поне 100 години. Изграждането е планирано да започне в началото на 2018 г. и да завърши в края на 2020 г.

Вижте още

Църквата предостави на Община Петрич за безвъзмездно отстъпено право на строеж имот в града

  Имотът се намира до черквата „Свети Никола” и ще бъде преустроен в спортно игрище. На него ще могат да тренират детските футболни формации от Петрич, да ....

Добави Коментар

CAPTCHA