Понеделник 17, Юни 2019
Горещи Новини
Начало / Дрешка расте заедно с детето

Дрешка расте заедно с детето

Огромната индустрия за производство на бебешки дрехи, които се носят едва ли не по веднъж, е под сериозна заплаха. Става дума за изобретение на дизайнер, който предлага дрешките за бебета да се носят цели три години.

Младият британски дизайнер Райън Ясин разработи плат, който позволява на дрехата да се увеличава с няколко размера, докато расте детето, което я носи, пише сайтът Лайф.
Разработката на 24-годишния изобретател е подходяща за облекло за деца от 6 месеца до три години. Ясин е успял да получи уголемяващия се материал като е използвал ауксетици - те увеличават обема си при разтягане.
Тайната на вълшебните дрешки на дизайнера се състои в многобройните гънки, които се изправят заедно с порастването на малчугана. При това тоалетите не си променят формата и размера по време на гладене. Изобретателят е уверен, че използването на такива дрешки ще позволи на родителите да спестят пари и ще се намали изхвърлянето им. Първите модели Ясин възнамерява да пусне на пазара до няколко месеца.

Идеята му не е нова, но за първи път се прилага в дрехите. Преди девет години фирмата Inchworm пласира на пазара обувки, които растат заедно с крака на детето и родителите. Засега има само детски размери, като цената им е между 50 и 100 долара. „Порастването” на обувките става чрез просто натискане на копче, намиращо се отстрани на обувката. След това просто издърпвате обувката и я разтягате до желания размер, обозначен на брояча, който също е вграден в обувката.

Тези обувки вече завоюваха американския пазар. Съдейки по впечатленията на британците от тях походът им към Европа ще бъде повече от успешен.

Вижте още

Пролет в петък, температурите се понижават през уикенда

През нощта над по-голямата част от страната облачността ще намалее до предимно ясно време. Минималните температури ще са между 0 и 5 градуса.В петък ще преоблад....

Добави Коментар

CAPTCHA