До няколко месеца започва изграждането на регионалното депо край Благоевград
Четвъртък 16, Август 2018
Горещи Новини
Начало / До няколко месеца започва изграждането на регионалното депо край Благоевград

До няколко месеца започва изграждането на регионалното депо край Благоевград

До няколко месеца започва изграждането на Регионалното депо за битови отпадъци край Благоевград. До два месеца ще има избран изпълнител, а в момента се разглеждат подадените оферти на кандидатите.

„Финансирането на този важен проект не само за нашата община е осигурено. Проблемът е от 7-8 години, един от най-сериозните за нас, но сме на финала да го решим”, заяви кметът на община Благоевград Атанас Камбитов.

Парите са от държавния бюджет и са в размер на 14 милиона лева за първия етап от строителството. Той не включва системите за компостиране и сепариране. Общата стойност на проекта е за 26,5 милиона лева.

Общият проект за изграждане на депото включва две клетки, довеждаща и обслужваща инфраструктура, сепарираща и компостираща инсталация, както и пречиствателна станция. То ще се строи на площадката на съществуващото в момента сметище в Бучино на площ от 106 декара. Ще обслужва 5 общини – Благоевград, Симитли, Кочериново, Бобошево и Рила. Всички постъпващи в новото депо отпадъци ще бъдат третирани по безопасен за околната среда начин. 

Вижте още

Петрич домакин на 7-ия Международен турнир по борба

На 20 и 21 октомври в Петрич ще се проведе 7-ят Международен турнир по борба „Серафим Бързаков“. На празника на борбата ще вземат участие отбори от Молдова, Румъния,....

Добави Коментар

CAPTCHA