Понеделник 17, Декември 2018
Горещи Новини
Начало / До два месеца стартира изграждането на видеонаблюдение в Благоевград

До два месеца стартира изграждането на видеонаблюдение в Благоевград

До месец се очаква да има избрана фирма-изпълнител за изграждане на цялостно видеонаблюдение в Благоевград. Това съобщи кметът Атанас Камбитов. Ако няма процедури по обжалване, изграждането на системата ще стартира до два месеца.

Видеонаблюдението ще обхване всички детски градини, не само дворовете, а и периметърът около тях. Идеята е да се действа превантивно, като по този начин да се сведе до минимум възможността около детските и учебни заведения да бъдат разпространявани забранени субстанции. Освен органите на реда, системата ще бъде предоставена за ползване и на охраната на училищата.

Видеонаблюдението ще обхване, както града, така и парковата зона, включително и „Бачиново“.  Системата ще бъде с максимален брой функции, като ще има и опция за проследяване на регистрационни номера, които ще се снемат при нарушение или ПТП. Достъп до системата ще бъде предоставен и на полицията, като патрулните коли ще бъдат снабдени с таблети, чрез които ще могат да следят за спазване на обществения ред в реално време.

Изграждането на системата ще бъде направено на три етапа. Първоначално тя ще обхване около 80 % от града, а след това ще бъде надградена. "Очакваме в рамките на година наблюдението да бъде изградено на 100%“, каза още кметът Камбитов.

През настоящата година ще бъдат изградени и светофарни уредби на входа на кв. „Струмско“ и на улица „Славянска“.

Вижте още

Няма алкохол в пробата на шофьора на обърналия се автобус

Отрицателна е пробата за алкохол, взета от шофьора на фирма "Юнион Ивкони", който се обърна снощи на магистрала "Тракия", в района на Ямбол, съобщиха пред "24 часа"&....

Добави Коментар

CAPTCHA