Сряда 19, Декември 2018
Горещи Новини
Начало / Дончев: Голямата цел е да бъдем истински добри в нещо, да мислим в какво и как инвестираме

Дончев: Голямата цел е да бъдем истински добри в нещо, да мислим в какво и как инвестираме

Една от функциите на управляващите е да бъдат гръмоотвод за обществения гняв, защото като няма гръмоотвод, общественият гняв се връща обратно в обществото. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев на дискусия „Бизнесът и правителството в един отбор”, предаде репортер на БГНЕС. 

Дончев изнесе данни за БВП, който щял да стигне 100 млрд. може би още в рамките на тази година. Експортът на България за последните 15 г. се е увеличил 6 пъти, може да стигне 65 млрд. Безработицата е по-ниска от предкризисните нива, дори заетостта е по-добра от предкризисните нива, подчерта Дончев. В образованието има много амбициозни цели, дори да успеем да върнем всички деца в клас, дори да подобрим резултатите по писането, това би означавало, че се движим на нивото на нормалното, а не на високите цели. 

Трябва да придвижим мисленето напред, отбеляза вицепремиерът. Не сме в особено добри позиции на пазара на труда. Без да осъзнаем тежките процеси, демографските предизвикателства, никога няма да се отлепим от точката, в която се намираме, заяви Дончев. Човек избира къде да работи и живее не само на базата на възнаграждаването, което получава, като започнем от това къде се намира жилището, в което живееш, въздухът, чистотата, училището, детската градина. Липсва ни усещането за споделена цел, подчерта Дончев.

Растеж 4% е добре, по-добре е 7 или 8%. Голямата цел е да бъдем истински добри в нещо - образованието плюс ефектите, които могат да се появяват по отношение на икономиката и индустрията, с ясното съзнание, че като не много голяма страна няма как да сме добри във всичко. Трябва да мислим в какво и как инвестираме, подчерта още вицепремиерът. /БГНЕС

Вижте още

Садят канабис край река в Петрич

Полицаи от Петрич откриха засаден канабис в коритото на река Луда Мара, която преминава през града. На площ от 10 кв. метра са открити засадени 19 броя зелени тревис....

Добави Коментар

CAPTCHA