Сряда 17, Януари 2018
Горещи Новини
Начало / Доброто сред нас: Възрастен мъж пътува дни наред, за да върне изгубен портфейл

Доброто сред нас: Възрастен мъж пътува дни наред, за да върне изгубен портфейл

Възрастен мъж пътува километри всеки ден в продължение на седмица, за да намери притежателя на изгубен портфейл.
 
Тъй като нямал нищо друго освен имена и адрес, той написал писмо на собственика и всеки ден го чакал на точно определено място в София, за да му го предаде.
 
Всичко започнало в началото на предишната седмица, когато Георги си загубил портфейла си, разказва bgonair.bg. По съвет на приятели още на следващия ден обявил документите за изгубени и все пак нещо отвътре му дало надежда, че ще ги намери.
 
Вечерта на прибиране, мъжът, който е от Пловдив, намерил в пощата си писмо без подател, а текстът го оставил без думи:
 
Здравей, Георги!
 
Аз съм чичо Пацо от "Банишора". Снощи намерих твоята кожена кесийка с документи, 9 на брой - 4 карти плюс тази за тока, лична карта, шофьорско свидетелство и талонче. Предлагам ти следното, тъй като аз нямам телефон и нямам пари, за да дойда до Пловдив, всеки ден, считано от сряда, ще чакам на пилоните на НДК между 17 и 18 ч. Знам как изглеждаш. Сега се успокой и до скоро.

Георги не успял да отиде на срещата веднага. Дни по-късно се явил леко скептичен дали ще бъде чакан с толкова голямо закъснение. И повярвал, че доброто още го има.
 
Чичо Пацо чакал от сряда до понеделник, за да се появи притежателят на портмонето. "Точно това, което си представях, беше. Интелигентен човек, между 60 и 70 години",разказа Георги. Любопитен момент от историята е, че двамата герои в историята са родени на една и съща дата.

Днес и двамата са доволни. Георги, че е получил вещите си отново, а чичо Пацо, че е направил доброНе поискал нищо в замяна, въпреки че живее в полупорутена къща.
Във Facebook Георги създаде и група "Да помогнем на чичо Пацо".
 
"За съжаление, не успях нищо друго да измъкна - от какво има нужда. Отказва всичко - храна, дрехи, подслон, не иска! Ще продължа да се боря, да може да му помогнем поне за къщата. Ще ви държа в течение и пак ще пиша и ще разкажа малко за него от това, което знам", пише Георги.

Вижте още

iPhone 8 ще е по-голям от iPhone7 и по-малък от iPhone 7 Plus

Новините и слуховете за предстоящия iPhone 8 продължават да валят. От Apple все още не дават яснота за това кога точно ще представят устройството, макар да се предполаг....

Добави Коментар

CAPTCHA